Peelrand Wonen

Eenmalige huurverlaging 2023

Huurverlaging voor huurders met een laag inkomen

Misschien heeft u er al over gehoord of gelezen. Dit jaar gaat voor sommige huurders de huur niet omhoog maar omlaag. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen. 

Wie krijgt huurverlaging?
U krijgt de eenmalige huurverlaging in de volgende situatie:

 

Moet ik doorgeven hoe hoog mijn inkomen is?

Nee, dat is niet nodig. Wij horen van de Belastingdienst of u wel of niet recht heeft op huurverlaging. De Belastingdienst vertelt niet hoeveel u precies in 2021 heeft verdiend. Zij kijken naar uw huur en naar uw inkomen in 2021, van alle personen die nu in de woning wonen. Het inkomen van thuiswonende kinderen tot 27 jaar telt hierbij niet mee. U krijgt hierover ook een brief van de Belastingdienst.


Wanneer en hoeveel gaat de huur omlaag?
Als uw huur omlaag gaat, gebeurt dat op 1 juli 2023. Hoeveel de huur omlaag gaat, is voor iedereen verschillend. We verlagen de huur naar € 575,03 per maand.


Wanneer krijg ik bericht?
Geldt de huurverlaging voor u? Dan krijgt u uiterlijk in mei bericht van ons over de huurverlaging.
Geldt de huurverlaging niet voor u? Dan gaat uw huur op 1 juli waarschijnlijk iets omhoog. U krijgt daarover bericht voor 30 april 2023.


Moet ik zelf iets doen om huurverlaging te krijgen?
Als u 2021 een laag inkomen had, hoeft u niets te doen. U krijgt in mei vanzelf bericht van ons over de huurverlaging.

Had u in 2021 nog geen laag inkomen, maar nu wel? En krijgt u in april van ons een brief dat uw huur omhoog gaat, maar u denkt dat u wel recht heeft op een lagere huur? Lees dan meer informatie op de website van de Woonbond.

Huurtoeslag
Indien u een eenmalige huurverlaging krijgt kan dit invloed hebben op de hoogte van de huurtoeslag. Met een lagere huur krijgt u misschien minder huurtoeslag. Maak een proefberekening. Wij geven uw huurverlaging  door aan de belastingdienst.

Vragen? Neem dan contact met ons op via info@peelrandwonen.nl of 0492-324405.

 

 

Terug naar boven