Peelrand Wonen

WMO aanpassing

WMO

Woningaanpassingen die gedaan moeten worden, omdat u door ziekte, een beperking of ouderdom niet meer alles zelf in huis kunt doen, vallen onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Grote woningaanpassingen/verbouwingen gaan via de Gemeente
Voor een traplift, uitbouw/verbouw van slaapkamer/badkamer enzovoorts kunt u contact opnemen met de WMO consulente van het Dorpsteam Boekel, via (0492) 32 83 83 of via info@dorpsteamboekel.nl. Zij kijkt samen met u welke aanpassing het meest geschikt is.

Kleine aanpassingen
Maar u kunt vaak met kleine aanpassingen al voorkomen dat er in huis een onveilige situatie voor u ontstaat. Hierdoor kunt u langer in uw woning kunt blijven wonen en zijn er geen grote aanpassingen nodig. Middelen als bijvoorbeeld een verhoogd closet, handbeugels en een douchestoel worden niet verstrekt en vergoed door de gemeente. Indien u zelf dergelijke producten aanschaft en installeert is het wel noodzakelijk om hiervoor vooraf aan ons toestemming te vragen via een ZAV-aanvraagformulier.

Wilt u dat wij u helpen? Dat kan!

Wij bieden u de mogelijkheid aan om aanpassingen aan uw woning via ons te kopen en te laten installeren. Voor meer informatie neemt u contact met ons op.
U hoeft dan géén ZAV-aanvraagformulier in te vullen, omdat wij zelf de producten ter plaatse installeren.

Terug naar boven