Peelrand Wonen

Doorstroomregeling huurders PeelrandWonen

Doorstroming

Is uw woning te groot geworden? Of juist te klein? Woont u liever gelijkvloers of in de buurt van voorzieningen? Kortom: bent u toe aan een andere woning, dan is de doorstroomregeling misschien iets voor u. Dit geldt alleen als u nu een woning huurt van Peelrandwonen.

Doorstroming
Als de situatie van huurders verandert, veranderen de woonwensen vaak mee. Denk aan een gezinswoning als u kinderen krijgt bijvoorbeeld. En als u ouder wordt misschien naar een gelijkvloerse woning. Een deel van de huidige huurders woont in een woning die niet meer aansluit op hun gezinssituatie of levensfase. Deze huurders willen graag verhuizen naar een passende woning. 

Een deel van de vrijkomende woningen bestemmen we voor doorstroming. Huidige huurders van PeelrandWonen krijgen dan voorrang op andere woningzoekenden. Deze doorstromer laat een woning achter, die daarmee vrijkomt voor een nieuwe huurder. Verder gelden gewoon alle regels die we normaal ook gebruiken bij het toewijzen. Bijvoorbeeld dat de woning past bij uw inkomen, gezinsgrootte en leeftijd. We willen dat iedereen een woning krijgt die past bij zijn of haar situatie. 

Voorwaarden

Hoe werkt het?
Woont u in een huis van PeelrandWonen en zoekt u een andere woning? Schrijf u in als woningzoekende. U maakt dan eerder  kans op een andere woning. Als huurder staat u niet automatische geregistreerd als woningzoekende. Bij het accepteren van een woning is de eerdere inschrijving als woningzoekende vervallen.

Vul in sinds wanneer u uw woning huurt
Staat u al ingeschreven als woningzoekende? Vul dan in het woningzoekenden account op www.peelrandwonen.nl bij “overige informatie” in dat u huurder bent van PeelrandWonen. En ook sinds wanneer u de huidige woning huurt.

In het woningaanbod ziet u altijd of een woning een doorstroomwoning is: dat zetten we er bij. Ook als u geen huurder van ons bent, kunt u toch altijd op de woning reageren. Maar huurders krijgen dus voorrang. Als er meer huurders reageren op dezelfde doorstroomwoning, dan wijzen we toe aan de huurder die het langste bij ons woont. 

Huurt u nog niet bij ons? Dan blijft u evenveel kans maken
Als u niet bij ons huurt blijft u evenveel kans maken. De doorstromende huurders verlaten namelijk altijd een woning van ons, die we meteen weer aanbieden. Reageert er geen huurder van PeelrandWonen, dan is er geen sprake van voorrang. De woning wordt net als normaal op basis van inschrijfduur toegewezen.

 

Terug naar boven