Peelrand Wonen

Woningruil

Een andere manier voor het zoeken naar andere woonruimte is door  woningruil. Als een huurder wil ruilen van woning gaat de huurder zelf op zoek naar een andere huurder die wil ruilen. PeelrandWonen helpt huurders  bij deze zoektocht door in het woningaanbod van PeelrandWonen een advertentie te plaatsen. Hierbij gelden de regels voor "passend toewijzen". Zo mag het inkomen niet te hoog zijn.

Via het formulier woningruil aanvragen vraagt u dit aan.

Voorwaarden woningruil

Voor het ruilen van uw huurwoning gelden de volgende voorwaarden. Lees deze voorwaarden goed door voordat u uw woning gaat ruilen.

Eisen aan de ruilpartner

Eisen aan de woning

Nieuwe huurovereenkomst en nieuwe huurprijs

Opzeggen na goedkeuring

Advertentie woningruil

U kan een advertentie van uw woning voor woningruil plaatsen in het woningaanbod van PeelrandWonen. Als u aan bovenstaande voorwaarden voldoet, zet u uw woning ‘te huur’.

1.   Vul het aanmeldformulier in. U zet informatie van uw huidige woonruimte op een rij. En u voegt foto’s toe van onder meer de buitenkant van de woning, woonkamer, badkamer en keuken. 

2.    PeelrandWonen controleert het aanmeldformulier of er bijzonderheden zijn bij de woning . Ook berekenen zij de nieuwe huurprijs ná een eventuele woningruil. 

3.  Als alles in orde is ontvangt u hiervan bericht. Ook als de woning niet op de website geplaatst gaat worden.

4.  Vervolgens wordt uw woningadvertentie binnen 5 werkdagen op onze website gezet. De woning staat 3 maanden op onze website.

5.    Als er een match is, spreken jullie samen af om elkaars woning te bekijken. Zo zijn jullie er zeker van dat jullie de juiste keuze maken. Nog steeds enthousiast en willen jullie daadwerkelijk ruilen? Vul dan het aanvraagformulier ‘verzoek tot woningruil’ in.

 

Aanvraag woningruil:

Om uw aanvraag te beoordelen, levert u de volgende bewijsstukken aan:

Heeft u nog andere bewijsstukken die uw verhaal ondersteunen? Voeg deze dan ook toe.

Toch niet meer ruilen

Wanneer u toch niet meer wilt ruilen of je heb een andere woning, stuur dan altijd een e-mail naar info@peelrandwonen.nl. We verwijderen dan uw advertentie en e-mailadres. Op die manier ontvang je niet onnodig e-mails en verzoeken van andere woningzoekenden. 

Terug naar boven