Peelrand Wonen

Zelf aangebrachte voorzieningen

Wat mag altijd?

Aanpassingen die u later gemakkelijk kunt terugbrengen in de originele staat. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van gordijnen of het schilderen van muren (originele kleur van muren etc. moet in het “witspectrum” vallen).

Waarvoor hebt u toestemming nodig?

Voor ingrijpende veranderingen hebt u onze toestemming nodig. Het gaat hier bijvoorbeeld om het plaatsen van een keukenblok, tegelvloer, ligbad, aanbouw, overkapping, enz.
We hebben voor u een overzicht gemaakt van de meest aangevraagde voorzieningen, hierin staat aangegeven of u toestemming  nodig heeft of niet.

Wmo-aanpassing

Voor het aanbrengen van een Wmo-aanpassing dient u vooraf toestemming te vragen. Zoals het bevestigen van een douchezitje en een wandbeugel waarmee u moet boren in muren of tegelwerk. Dit is niet van toepassing wanneer u de WMO producten door PeelrandWonen laat leveren en installeren. Meer informatie over Wmo-aanpassingen vindt u onder Wmo aanpassing.


Bouwvergunning?

Voor veranderingen aan de buitenkant van de woning hebt u soms ook een vergunning van de gemeente nodig. Neem hiervoor contact op met de gemeente Boekel, telefoonnummer 0492 - 32 68 00.


Voorwaarden:

Wij willen dat onze woningen veilig blijven om in te wonen. Ook willen we de woning in de toekomst makkelijk aan iemand anders kunnen verhuren. Daarom moet uw aanpassing aan een aantal voorwaarden voldoen.

Bouwtechnische voorwaarden:


Onderhoudstechnische voorwaarden:


Verhuurtechnische voorwaarden:


Overige voorwaarden:


Hoe vraagt u onze toestemming?

U vraagt toestemming met het formulier ‘aanvraagformulier Zelf aangebrachte voorzieningen’.  

 

Gegevens:

Stuur een tekening van de oude en de nieuwe situatie mee met het aanvraagformulier. Wanneer u een bouwvergunning heeft van de gemeente dient u deze ook mee te zenden.


Goedkeuring?

Wij geven u binnen drie weken een reactie op uw aanvraag. Daarbij zijn er twee mogelijkheden:

Downloads
Folder Zelf aangebrachte voorzieningen
Terug naar boven