Peelrand Wonen

Urgentie

Met spoed een woning nodig?

Zit u in een actute noodsituatie en heeft u met spoed een woning nodig? Is het écht dringend en zijn er geen andere oplossingen? Dan beoordelen wij of u kans maakt op urgentie.

Komt u in aanmerking voor urgentie? Doe eerst de zelfcheck!
Urgentie wordt bij hoge uitzondering verleend. In heel bijzondere of bedreigende situaties krijgt u voorrang bij het zoeken naar een huurwoning. Hieronder ziet u voorwaarden waar u zeker aan moet voldoen:

Uw gegevens:

Uw situatie:

Er zijn situaties waardoor u zo snel mogelijk op zoek gaat naar een woning. Toch zijn veel van die situaties in principe geen redenen voor urgentie. Een paar voorbeelden:

Woningzoekenden gaan uit elkaar
Als uw relatie is geëindigd kunt u tien maanden extra inschrijftijd krijgen. U moet dan voldoen aan onderstaande voorwaarden:

De werkwijze
Denkt u inderdaad dat urgentie voor u mogelijk is? Vul dan de aanvraag in via onze website. Lever ook de gevraagde gegevens aan.

Aan te leveren gegevens:

Afhankelijk van uw situatie, vragen we verder verschillende gegevens aan u. Zoals:


Als de informatie compleet is, nemen we de urgentieaanvraag in behandeling. Binnen 3 weken ontvangt u bericht van PeelrandWonen of u wel of geen urgentie krijgt.

Als u urgentie krijgt, heeft u recht op voorrang op een woning. U moet zelf blijven reageren op onze huurwoningen. Maar het kan ook zijn dat wij u een (passende) woning aanbieden. Wij bepalen wat voor u passend is. We houden daarbij rekening met uw persoonlijke situatie en wettelijke richtlijnen. De urgentie vervalt als u een passende woning weigert.

Indien wij u urgentie geven op basis van “Woningzoekenden gaan uit elkaar” krijgt u alleen tien extra maanden inschrijfduur. Het is de bedoeling dat u zelf blijft reageren op het woningaanbod van PeelrandWonen.

 

Terug naar boven