Peelrand Wonen

Erfafscheiding

In 2021 organiseerden wij een prijsvraag rond uw woondromen. De winnende inzending had betrekking op erfafscheidingen rond de tuin en of daar iets voor geregeld kon worden door PeelrandWonen.

Hoe zit dit volgens de wet?
Het plaatsen van een schutting en het onderhouden hiervan is een verantwoordelijkheid van de bewoner/huurder. U dient deze zelf te plaatsen en dit af te stemmen met uw buren. Uw buren moeten hier medewerking aan verlenen. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u ervoor kiezen zelf een erfafscheiding op uw eigen grond te plaatsen. Let op: Wanneer u hem op de erfgrens zet, wordt de schutting automatisch voor de helft van de buren (ook als zij hier niet aan meebetaald hebben).

Wat kan PeelrandWonen doen?
In sommige gevallen lukt het niet om hier aan mee te werken omdat bijvoorbeeld de kosten voor het plaatsen van een schutting of haag voor u en/of uw buren te hoog zijn. In die gevallen kunt u PeelrandWonen vragen om een haag te plaatsen. Deze moet u wel zelf onderhouden, maar de aanschaf en aanplant kost u niks. Hiermee helpen wij u en zorgen wij gelijk voor een ‘groenere’ leefomgeving. Wilt u hiervoor in aanmerking komen, neem dan contact met ons op.

Spelregels voor een groene erfafscheiding

Terug naar boven