Peelrand Wonen

Bewoners Kloosterhof ontvangen de sleutel

Hoofdfoto
  • Sleuteloverdracht Hendriks Coppelmans PeelrandWonen
  • Sleuteluitreiking aan bewoonster Marianne Klaver
  • Tekenen huurcontract
  • Emmer voor nieuwe bewoners
  • Nieuwe woningen
  • Appartementen
  • Partytent
Datum: 04-10-2023

Vorige week leverde het bouwbedrijf Hendriks Coppelmans project ‘Kloosterhof’ op, bestaande uit 10 eengezinswoningen en 10 appartementen (beneden en boven) aan de Kloosterlaan. Begin deze week ontvingen de nieuwe bewoners hun sleutels van PeelrandWonen.

Wonen in een hofje

We bieden met deze woonvorm ruimte voor een mix van bewoners, jong en oud. Een hofje waar mensen naar elkaar omkijken.

Doorstroom

Marianne Klaver reageerde op een gelijkvloerse woning op basis van de doorstroomregeling. "Hierdoor verandert mijn leven", reageerde ze blij. Ze laat een eengezinswoning achter, die daarmee weer beschikbaar komt voor een andere woningzoekende. 

Energiezuinig

De woningen zijn nul-op-de-meter, wat betekent dat ze duurzame installaties en zonnepanelen hebben. Daarmee wekken ze net zo veel energie op als ze verbruiken. Daardoor hebben de bewoners voorspelbare energielasten.

Natuurvriendelijke binnentuin

De woningen liggen op een groene plek in Boekel, langs de Peelrandbreuk en met een klein bos en natuur in de achtertuin. De woningen krijgen daarnaast een duurzame en natuurvriendelijke binnentuin met een insecten- en egelhuisje.

Natuur speelt een hoofdrol

Ook aan de vogels is gedacht. In de woningen zijn nestkastjes ingebouwd, zodat de vogels een veilige broedplek hebben. Bij de ontwikkeling van het project speelde de natuur een grote rol. In het ontwerp van de binnentuin is bijvoorbeeld rekening gehouden met de opvang van regenwater, in de vorm van wadi’s. Ook zijn er veel natuurlijke materialen gebruikt in het project. Zo zijn de balkons, vlonders, galerijen en verschillende gevelelementen van hout.

Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven