Peelrand Wonen

Nieuws

Geslaagde Burendag

Geschreven op

Zaterdag 23 september vierden we Burendag. Op Boszicht organiseerden we dit samen met KBO Boekel. Zo'n 80 buren genoten van allerlei workshops, bingo, koffie en appelflappen. Ook op De Hazelaars kwamen vele buren bijeen voor een hapje, een drankje en een praatje. De foto's zeggen genoeg! Lees meer »

Burendag

Geschreven op

Op 23 september vieren we Burendag! KBO Boekel organiseert samen met PeelrandWonen een burenmiddag op Boszicht. Alle bewoners van de Kloosterlaan, de Burgstraat en de Kapelstraat zijn vanaf 13.30 uur welkom. Ook op de Hazelaars organiseren bewoners zaterdag Burendag. Lees meer »

Buurten met buurtkoffie

Geschreven op

Dinsdag 5 september is er weer volop "gebuurt" in de partytent op de markt. Dit keer hadden we zelf ook nieuwe buren, een bus met hulpmiddelen van de thuiszorg. Deze staat voortaan ook op de markt. Handig om gelijk even je rollator te laten herstellen terwijl je je inschrijft als woningzoekende. Ook de familie Cornelissen houdt van multi-tasken. Even een vest passen van de kledingkraam tegenover terwijl je met Hennie over het onderhoud aan huis praat. Lees meer »

Karin nieuwe Directeur-Bestuurder van PeelrandWonen

Geschreven op

Vol enthousiasme ben ik per 1 september bij PeelrandWonen begonnen als Directeur-Bestuurder. Vandaag ben ik warm onthaald door mijn nieuwe collega’s met ballonnen en bloemen. En heb ik een mooie groet van de Huurdersraad Onder de Pannen Boekel ontvangen. Graag kom ik op voor de belangen van de huurders en PeelrandWonen. Lees meer »

Buurtkoffie 5 sep! Kom je ook?

Geschreven op

Op dinsdag 5 september staat de koffie voor je klaar. Ook is er thee, chocomel en iets lekkers. Van 10.00-12.00 uur ben je welkom! Je vindt ons op het St Agathaplein in een tent van PeelrandWonen. Kom gezellig even buurten met Hidde (Dorpsteam)en Annelieke (PeelrandWonen)! Heb je vragen over wonen en welzijn? Stel ze gerust. Lees meer »

Huurtoeslag 2022 aanvragen kan nog tot 1 september 2023

Geschreven op

Ruim 1 op de 10 huishoudens met recht op zorgtoeslag of huurtoeslag vraagt deze niet aan. Daarom roept de belastingdienst iedereen die in 2022 geen zorgtoeslag of huurtoeslag kreeg op om te checken of zij er nog recht op hebben. En de toeslag uiterlijk 1 september 2023 aan te vragen. Lees meer »

Wet Goed Verhuurderschap

Geschreven op

De overheid heeft een nieuwe wet gemaakt over het verhuren van woningen. Deze Wet Goed Verhuurderschap is per 1 juli 2023 ingegaan. Graag informeren we u hierover. PeelrandWonen heeft de dingen die in deze wet staan al goed geregeld in bestaande afspraken en werkwijzen. Nieuw is dat verhuurders, ook woningcorporaties, een expliciete informatieplicht krijgen. Lees meer »

Ruim 400 woningen energiezuiniger

Geschreven op

Het woningbezit van PeelrandWonen energiezuiniger maken, daar tekenen we voor! Van der Meijs en elk® groep pakken de komende 4 jaar ruim 400 sociale huurwoningen van PeelrandWonen in Boekel en Venhorst aan. Doel is te voldoen aan ‘de Standaard’ voor woningisolatie. Deze "standaard" geeft aan wanneer de woning goed genoeg is geïsoleerd om van het gas afgesloten te kunnen worden. Lees meer »

Bezichtiging Kloosterhof en start nieuwbouw Breukzone

Geschreven op

"Geweldig, wat een mazzel dat ik deze nieuwe woning krijg. Het lijkt me erg leuk wonen in zo'n hofje" zei een nieuwe bewoonster bij de bezichtiging van de Kloosterhof. Dinsdag 27 juni was er een feestje bij de Kloosterhof. Lees meer »

Jaarverslag 2022

Geschreven op

Ons jaarverslag 2022 is vastgesteld! De persoonlijke, eigenwijze en nuchtere instelling vormen de kracht van deze corporatie, nu en in de toekomst. Lees meer »

Terug naar boven