Peelrand Wonen

Nieuws

Gezellige drukte tijdens Burendag!

Geschreven op

Vorige week was het Burendag, tijd om weer eens bij elkaar te komen! Daarbij kon op deze dag meteen invulling worden gegeven aan de woondroom die door bewoners van de Kloosterlaan eerder was ingestuurd: meer vrolijke vogelhuisjes voor huurders. Een idee dat gezien het aantal stemmen door meerdere huurders werd gedeeld! Lees meer »

Tipbericht voor woningzoekenden

Geschreven op

U zoekt een huurwoning en u wilt graag op de hoogte gehouden worden van het woningaanbod. Meld u dan nu aan voor een tipbericht! Log in op uw woningzoekenden account. In uw account geeft u vervolgens aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Komt er een beschikbare huurwoning op www.peelrandwonen.nl? Dan ontvangt per e-mail een tipbericht. Lees meer »

Uitnodiging Burendag

Geschreven op

Verschillende huurders hebben aangegeven graag vrolijke vogelhuisjes te willen. Daarom organiseren we op Burendag een gezellige middag waarop we samen vogel- en insectenhuisjes gaan beschilderen. We nodigen u hierbij van harte uit! Ook als u langs wilt komen voor de gezelligheid bent u uiteraard van harte welkom! Lees meer »

De winnende woondroom is geworden ...

Geschreven op

Dat bleek nog niet zo makkelijk. Er waren zoveel mooie en leuke woondromen ingestuurd dat de jury het al moeilijk vond hier 4 woondromen uit te selecteren. Nu bleek het opnieuw een lastige keuze, want jullie stemmen lagen bijzonder dicht bij elkaar! Met maar een enkele stem verschil is de winnende woondroom: Lees meer »

We bereiden ons voor op ……. zonnepanelen!

Geschreven op

Momenteel liggen er vaak al zonnepanelen op nieuwbouwwoningen, maar is dit nog lang niet altijd het geval op bestaande bouw. Hartstikke zonde, want zonnepanelen zijn een effectieve manier om woonlasten én onze CO2 uitstoot te verlagen. Momenteel zijn we aan het uitzoeken welke woningen geschikt zijn voor het installeren van zonnepanelen. Lees meer »

Meer huurders hebben recht op huurtoeslag, maar niet iedereen weet dit

Geschreven op

Had u vorig jaar recht op huurtoeslag, maar heeft u het toen niet aangevraagd? U heeft nog tot 1 september 2021 om met terugwerkende kracht toeslag aan te vragen over 2020. Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Lees meer »

Bijna zestig woondromen in de bus

Geschreven op

Tot eind mei konden de huurders van PeelrandWonen hun woondromen insturen. Bij alle huurders was daarvoor een kaart in de bus gevallen vergezeld van een aantal stickervellen. Met de woorden op die stickers konden zij hun woondromen verwoorden. Dat leverde bijna zestig reacties op. Lees meer »

Hoe houd ik mijn woning koel(er)?

Geschreven op

We merken het allemaal; de Nederlandse zomers worden steeds warmer. Zowel de frequentie, duur en intensiteit van warme periodes en hittegolven nemen toe. Voor sommigen een feestje omdat het vakantie in eigen land betekent, voor anderen een ramp omdat het kwik in huis de pan uit rijst. Hoe kunnen we het beste Lees meer »

P(l)akkende gedachten over wonen

Geschreven op

Tot vrijdag 21 mei konden huurders van PeelrandWonen hun woondromen insturen en zo kans maken op realisatie van hun woondroom én een zeer energiezuinige wasmachine. Bijna 60 huurders maakten van deze kans gebruik. Vorige week kwam de jury bijeen. Lees meer »

Opruimdag in de straat

Geschreven op

Dit jaar isoleren wij diverse woningen aan De Hazelaars, De Wilgen en De Essen in Boekel en De Koekoeksbloem in Venhorst. En om met de werkzaamheden overal goed bij te kunnen, organiseerden Hennie en Ingrid in de straat een opruimdag. Lees meer »

Win je woondroom én een wasmachine

Geschreven op

PeelrandWonen weet dat je de beste ideeën over wonen bij de huurders vindt. Zij zijn immers elke dag in hun huis, straat en wijk. Zij kennen alle details van hun woonomgeving. Het is een wedstrijd en voor ons vooral een manier om te horen wat er allemaal leeft onder de huurders. Lees meer »

Géén huurverhoging in 2021

Geschreven op

Goed en kort nieuws: Voor alle huurders van PeelrandWonen geldt dat zij dit jaar geen voorstel krijgen voor verhoging van de huur! Uw huurprijs blijft gelijk of wordt zelfs lager. Om wonen betaalbaar te houden voor iedereen komt een aantal huurders dit jaar zelfs in aanmerking voor een verlaging van de huur. Lees meer »

Lekkages door smeltwater

Geschreven op

De temperatuur komt weer boven de nul graden en het gaat dooien. Daarbij kunt u overlast hebben van lekkages. Helaas kunnen wij daar niks aan doen. Het is eenmalig. Vang het water zoveel mogelijk op met handdoeken, emmers en dweilen. Blijft de lekkage na de dooi? Neem dan contact met ons op. Lees meer »

Doet u ook mee met Warmetruiendag?

Geschreven op

Vandaag is het Warmetruiendag. Verwarm jezelf, niet de wereld; met dit motto melden elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag. Want wist je dat we met éen graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? En natuurlijk gaan wij door met het isoleren van onze woningen, maar de échte impact maken wij samen. Lees meer »

Hoe ziet jouw woning er in de toekomst uit?

Geschreven op

Heeft in 2030 iedereen zonnepanelen? Worden CV-ketels verleden tijd? Liggen er over 20 jaar alleen nog maar waterdoorlatende tegels in tuinen? Worden woningen straks gebouwd van volledig recyclebaar materiaal? Wil jij richting geven aan het toekomstbestendig maken van jouw woning? Lees meer »

Nieuwe website en woningzoekendenportaal

Geschreven op

We hebben onze website vernieuwd. De vormgeving is hetzelfde, maar de meeste functies zijn nieuw. Ruim een jaar geleden hebben wij de aansluiting bij Woonservice Regionaal teruggedraaid en ons woningzoekendensysteem weer zelfstandig georganiseerd. Nu hebben we de woonruimteverdeling in een nieuw jasje gestoken met een eigen woningzoekendenportaal. Lees meer »

Appartementengebouw De Run is klaar

Geschreven op

De nieuwe bewoners van de 15 appartementen in gasloze wijk De Run in Boekel kunnen de aankomende kerstvakantie goed besteden, want hun woningen zijn vandaag opgeleverd. Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden bouwde het appartementengebouw in opdracht van PeelrandWonen. Lees meer »

Gezondheidsmaatregelen bij reparaties

Geschreven op

In deze tijd, van Corona, zitten wij meer thuis. En daarbij gaat er ook wel eens iets kapot aan de woning dat gerepareerd moet worden. Ondanks dat wij contact zoveel mogelijk proberen te voorkomen, moet dit natuurlijk wel gerepareerd worden. Lees meer »

Een goede beoordeling van onze belanghebbenden

Geschreven op

Een corporatie is wettelijk verplicht haar prestaties voor iedereen te verantwoorden via een visitatie. Een onafhankelijk bedrijf onderzoekt hoe een corporatie haar taken uitvoert, zoals huisvesting van bepaalde groepen, of woningverbetering. Ook de financiën en de organisatie worden beoordeeld. Lees meer »

Ook in coronatijd hoge waardering huurders voor woningcorporaties

Geschreven op

Aedes beoordeelt en vergelijkt jaarlijks de prestaties van woningbouwcorporaties in Nederland met elkaar en maakt deze inzichtelijk. Zo weten corporaties - en hun omgeving - hoe ze het doen en waar nog aandachtspunten liggen. Lees meer »

Afscheid van 3 huurdersraadsleden

Geschreven op

Graag hadden wij dit jaar tijdens een huurdersbijeenkomst afscheid genomen van Theo van der Burgt, Agnes Meulemeesters en Jessica Hoevenaars. De veiligheid en gezondheid van een ieder is echter belangrijker en wij hebben deze bijeenkomsten moeten annuleren. Lees meer »

Online-Huurdersbijeenkomst 24/11 gaat niet door

Geschreven op

De huurdersbijeenkomst van Huurdersraad Onder de Pannen en PeelrandWonen kon in april en oktober niet doorgaan. Omdat wij u toch graag een mogelijkheid voor ontmoeting wilden organiseren is het initiatief genomen voor een online-bijeenkomst. Lees meer »

PeelrandWonen isoleert

Geschreven op

Steeds vaker gaat het gesprek over het isoleren van woningen en het aardgas vrij maken. Met name dat laatste is nog niet zo eenvoudig. Sommige bedrijven claimen de oplossing te hebben met bijvoorbeeld warmtepompen, maar er zijn ook genoeg mensen die de nadelen van deze installaties eenvoudig kunnen opsommen. Waar doe je dan op dit moment goed aan? Lees meer »

Woningaanbod appartement Ter Rhunnen

Geschreven op

Interesse in de Nul-Op-de-Meter appartementen van ons nieuwbouwproject Ter Rhunnen? Kijk dan nu naar ons woningaanbod! U kunt reageren op twee typen appartementen, met 1 of 2 slaapkamers. De reactietermijn op de advertenties van deze 15 appartementen loopt tot en met zondag 18 oktober 2020. Lees meer »

Aangescherpte maatregelen Corona-virus: update 29 september

Geschreven op

Na een periode waarin wij ons kantoor weer hadden open gesteld en meer vanuit Boekel aan het werk waren, zijn wij naar aanleiding van de persconferentie van 28 september genoodzaakt om weer meer vanuit huis te gaan werken. Ons werk gaat gewoon door, maar de bezetting op kantoor zal tot een minimum beperkt zijn. Hierdoor kunnen wij de deur niet open houden. Bezoek is wel mogelijk, maar uitsluitend op afspraak! Lees meer »

Plaatsing slimme meters

Geschreven op

Enexis Netbeheer gaat de komende periode bij diverse woningen van ons de meter vervangen door een slimme meter. U ontvangt hiervoor een aparte brief van Enexis, waarbij zij aangeven wanneer zij langs komen. Indien deze afspraak niet goed uitkomt, kunt u hem verzetten. Hiervoor kunt u contact opnemen met Enexis. Lees meer »

Een nieuw gezicht

Geschreven op

Vanaf vandaag, 1 september 2020, verwelkomen wij Anne van den Elzen bij PeelrandWonen. Samen met Ingrid van de Braak zal zij u van dienst zijn voor al uw zaken rond het wonen zonder zorgen. Wij wensen Anne ontzettend veel werkplezier toe in het mooie Boekel! Lees meer »

Leden voor de huurdersraad gezocht

Geschreven op

Bent u huurder van PeelrandWonen en wilt u meedenken over brede onderwerpen als huurverhoging, servicekosten, nieuwbouw, onderhoud, leefbaarheid en de verduurzaming van onze woningen? Meld u dan aan voor de huurdersraad! Lees meer »

De vlag omhoog bij appartementengebouw De Run

Geschreven op

In opdracht van PeelrandWonen bouwt Hendriks Coppelmans Bouwgroep een appartementengebouw met vijftien appartementen in gasloze wijk De Run in Boekel. Het gebouw heeft het hoogste punt inmiddels bereikt. Dat werd door de teams van beide bedrijven gevierd op woensdag 8 juli, uiteraard met inachtneming van de anderhalve meter-regel. Lees meer »

Vanaf 2 juni is onze telefonische bereikbaarheid aangepast en zijn wij vrijdags gesloten

Geschreven op

Wij zijn vanaf 2 juni 2020 telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur. Vanaf 2 juni aanstaande zijn wij op vrijdag gesloten. Reparatieverzoeken kunt u via de website en de WocoAPP doorgeven of telefonisch in de ochtend. Lees meer »

Maandag 1 juni 2020 is ons kantoor gesloten

Geschreven op

Op maandag 1 juni aanstaande is ons kantoor gesloten vanwege Pinksteren. Dit betekent dat wij telefonisch niet bereikbaar zijn (uiteraard wel in geval van spoed) en dat u op dinsdag 2 juni een reactie krijgt op uw mail. Lees meer »

Donderdag 21 en vrijdag 22 mei alleen voor spoed bereikbaar

Geschreven op

Op donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei zijn wij gesloten. Dit betekent dat wij telefonisch niet bereikbaar zijn (uiteraard wel in geval van spoed) en dat u op maandag 25 mei pas een reactie krijgt op uw mail. Ons kantoor was in verband met corona natuurlijk al dicht. Lees meer »

Van der Meijs verzorgt vanaf 1 juni het dagelijks onderhoud

Geschreven op

Voor velen van u is Hennie het bekende gezicht voor het uitvoeren van een reparatie aan uw woning. Vanaf 1 juni komt er echter een andere bus bij u aan de deur. Dan komt Van der Meijs uit Gemert bij u langs. Voor het melden van de reparatie kunt u, zoals gewend, contact met ons opnemen. Lees meer »

Brief jaarlijkse huuraanpassing

Geschreven op

De brief over de jaarlijkse huuraanpassing is inmiddels bij al onze huurders bezorgd. Mocht u deze brief onverhoopt nog niet ontvangen hebben of u heeft vragen over de huuraanpassing of huurbetalingen, neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 12 uur en van 13:30 tot 15:00 uur en op vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur. Mailen kan natuurlijk ook via info@peelrandwonen.nl Lees meer »

Jaarlijkse huuraanpassing

Geschreven op

Deze week valt bij u weer de brief in de bus over de jaarlijkse huuraanpassing. In de politiek is al veel gesproken over het wel of niet aanpassen van de huren in deze tijden. Ook wij hebben ons deze vraag gesteld en komen tot de conclusie dat een algemene maatregel niet voor iedereen de oplossing is. Zo kan het zijn dat u volgens ons beleid al geen huurverhoging heeft, maar wel te maken heeft met betalingsproblemen door bijvoorbeeld het wegvallen van uw werk en inkomen. In dit bericht geven wij u meer uitleg. Lees meer »

Ik maak me zorgen

Geschreven op

Het was november 2019. En vol trots presenteerde ik u ons nieuwe logo en de slogan: Wonen zonder zorgen. En slechts enkele maanden verder staat de wereld op zijn kop. En ook Boekel wordt daarbij hard getroffen. Ik maak me zorgen om mijn gezin, om mijn medewerkers en om u. Lees meer »

Moeite met het betalen van de huur? Meldt het ons!

Geschreven op

Veel evenementen en bijeenkomsten zijn stil gelegd en misschien heeft u ook uw werk noodgedwongen moeten stoppen en heeft u te maken met lagere of even géén inkomsten. Vanuit PeelrandWonen hebben wij hier begrip voor. Als u verwacht (binnenkort) de huur niet te kunnen betalen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij denken graag met u mee. Ons kantoor is gesloten, maar per telefoon en email zijn wij goed bereikbaar. Lees meer »

Uniek traineeship bij twee corporaties tegelijkertijd

Geschreven op

Heb je maximaal drie jaar geleden je HBO of universitaire studie afgerond? Bijvoorbeeld in de richting van milieutechniek, duurzaamheid, natuurkunde, bouwkunde of installatietechniek? Laat deze unieke kans dan niet aan je voorbij gaan! Samen met Goed Wonen uit Gemert zijn we op zoek naar een trainee voor de duur van anderhalf jaar. Lees meer »

11 woningen op De Run opgeleverd

Geschreven op

Afgelopen maandag was het zover. De oplevering van de 11 eengezinswoningen in het project De Run in Boekel. Een jaar geleden was er nog weinig te zien, maar nu ontstaat er op deze plek al een aardig woonwijkje, dat zeker de moeite van een wandel- of fietstochtje een keertje waard is. Lees meer »

Start nieuwbouw 15 appartement De Run

Geschreven op

Binnenkort is de oplevering van 11 eengezinswoningen op De Run, deze woningen zijn inmiddels allemaal toegewezen aan nieuwe gelukkige huurders. En wij zijn blij dat wij u kunnen melden dat de aannemer een aantal meter verderop direct verder kan met de nieuwbouw van een complex met 15 appartementen. Wij verwachten de sleutels van deze appartementen over ongeveer een jaar te kunnen overhandigen aan de nieuwe huurders. Lees meer »

Ook onze telefonische bereikbaarheid is aangepast

Geschreven op

Telefonisch zijn wij voor reparatieverzoeken bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.00u tot 09.00u, maar melden via de WocoAPP op uw mobiele telefoon is nog veel gemakkelijker en kan altijd! Voor alle overige zaken kunt u maandag tot en met donderdag bellen van 9.00u tot 12.00u en van 13.30u tot 16.30u. Op vrijdag kunt u bellen van 9.00u tot 12.00u. Lees meer »

Langskomen? Maak even een afspraak!

Geschreven op

Inmiddels hoeven wij u niet meer te vertellen dat wij een kleine woningcorporatie zijn. Met een team van 6 medewerkers dragen wij dagelijks bij aan het wonen zonder zorgen. Gemiddeld krijgen wij op ons kantoor ongeveer 4 bezoeken per dag van huurders of woningzoekenden. Om u goed te kunnen helpen en te zorgen dat de juiste medewerker ook voor u tijd heeft en aanwezig is, willen wij u vragen om vanaf heden vooraf even een afspraak te maken. Lees meer »

Terug naar boven