Peelrand Wonen

Martijn van Straaten vertrekt bij PeelrandWonen

Hoofdfoto
Datum: 18-12-2022

Per 1 maart 2023 maakt onze directeur-bestuurder, Martijn van Straaten, de overstap naar Omnia Wonen in Harderwijk in de rol van Manager Vastgoedsturing, Volkshuisvesting & Organisatie.

Martijn over zijn overstap:

“In de afgelopen periode als directeur-bestuurder bij PeelrandWonen ben ik tot de conclusie gekomen dat de rol van manager bij een grotere corporatie, inclusief de daarbij horende organisatievraagstukken beter bij mij past als persoon. Met een achtergrond in het vastgoed, een switch naar de volkshuisvestelijke kant en een grote belangstelling voor P&O, sluit deze nieuwe functie naadloos aan bij mijn interesses. Daarnaast haal ik veel energie uit het verbinding leggen tussen strategie, tactiek en operatie, hetgeen in een managementrol aan de orde van de dag is.

Ik laat een prachtige organisatie achter waar medewerkers zich iedere dag met hart en ziel, persoonlijk, op eigen wijze en met een nuchtere instelling inzetten voor de huurders en woningzoekenden in Boekel en Venhorst. Ik ben trots op de goede relaties die wij hebben opgebouwd. Ik ben trots op de resultaten van de afgelopen jaren en trots op de gezamenlijke ambities die wij hebben voor de komende jaren. De komende 5 jaar zullen al onze woningen worden geïsoleerd, zodat de woning klaar is voor een toekomst zonder aardgas. Daarnaast is onze projectenlijst voor nieuwbouwwoningen nog niet eerder zo groot geweest. En is er steeds meer verbinding met partners binnen het Sociaal Domein, welke leiden tot nieuwe initiatieven voor onze doelgroep. Ik verlaat een krachtige corporatie, welke altijd een plekje in mijn hart zal houden.”

Anouschka van Laarhoven, voorzitter RvC, over zijn vertrek:

"Wij vinden het heel jammer dat Martijn van Straaten PeelrandWonen gaat verlaten. De afgelopen 4,5 jaar heeft hij invulling gegeven aan ‘werken volgens de bedoeling’. Dat betekent dat hij de medewerkers in hun kracht heeft gezet en een goed draaiend team achterlaat.

Ook de banden met de gemeente zijn aangehaald en we acteren als echte samenwerkingspartners; samen versnellen we de bouw van sociale huurwoningen; de huurders staan centraal, de huidige huurders en ook de toekomstige huurders. We zijn trots op de fijne samenwerking met de Huurdersraad ‘Onder de pannen’ en de Woonbond, die Martijn typeren als familiemens. Een directeur-bestuurder die staat voor ‘wonen zonder zorgen’. 

De relatie met het Dorpsteam, Brabant Zorg e.a. Stakeholders is de afgelopen jaren versterkt. Duurzaamheid en biodiversiteit hebben onder zijn leiding tastbaar vormgekregen in onze projecten. Ontwikkelaars en bouwers prijzen de Boekelse aanpak. Nuchter en resultaatgericht. Kortom een uitdaging om een goede opvolger te vinden. 

De RVC heeft een oriëntatie gehouden waaruit duidelijk de wens van zelfstandigheid van PeelrandWonen naar voren kwam, gekoppeld aan de zelfstandigheid van de gemeente Boekel. Wij hechten aan de korte lijnen met onze huurders, dat zij als mens gezien worden en niet als nummer. De hoge klanttevredenheidscijfers willen wij graag vasthouden. Dat lukt prima op deze schaal. 

Daarom gaan we zorgvuldig op zoek naar een goede opvolger en nemen daar de tijd voor. Op korte termijn zoeken we een interim directeur-bestuurder (parttime) voor de continuïteit. 

Wij hebben respect voor de keuze die Martijn in zijn loopbaan maakt en feliciteren hem met deze mooie nieuwe functie."

Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven