Peelrand Wonen

Nieuws

Bespaartips energie

Geschreven op

Met deze energietips bespaart u al snel tientallen euro's per jaar! Lees meer »

Start nieuwbouw Kloosterhof

Geschreven op

In november start de bouw van de Kloosterhof: 10 grondgebonden woningen en 10 appartementen. Dit zijn sociale huurwoningen op de locatie Kloosterlaan tegenover Donkzicht. We verwachten de woningen in het najaar van 2023 op te leveren. De woningen adverteren we komend voorjaar op onze website. Lees meer »

Bijeenkomst voor huurders op 25 oktober

Geschreven op

Huurdersraad Onder de Pannen organiseert op 25 oktober om 19.00 uur een bijeenkomst in Nia Domo. Het thema energie armoede staat centraal. U bent als huurder van harte welkom! De koffie en appeltaart staan voor u klaar. Graag voor 20 oktober aanmelden via info@peelrandwonen.nl Lees meer »

Veel belangstelling inloop avond Donkzicht

Geschreven op

Op 11 oktober vierden we het 10 jarig bestaan van Donkzicht. 's Middags was er een muzikaal programma voor bewoners met Simone Slegers. Vanaf 17.00 uur stonden de deuren van Donkzicht open voor alle belangstellenden. Ruim 50 mensen kwamen een kijkje nemen. Lees meer »

Uitnodiging voor 10-jaar Donkzicht

Geschreven op

Donkzicht bestaat 10 jaar. En dat vieren we! Iedereen is welkom bij de open inloop. Kom ook een kijkje nemen op 11 oktober van 17-19 uur op de Kloosterlaan (54-76)! Lees meer »

Geslaagde Burendag

Geschreven op

Afgelopen weekend was het Burendag. In Boekel, Venhorst en Huize Padua was er in wel 15 buurten een hoop activiteit. Zo ook in de Essen, de Wilgen en op Donkzicht. Onderstaand lees je hoe de bewoners op de Essen er een mooi feestje van maakten. Lees meer »

Kom een gratis doe-het-zelf groen pakket halen op 24 september!

Geschreven op

Tegel eruit, groen erin? Wil jij je tuin ook iets groener maken? Kom dan a.s. zaterdagmiddag, burendag, langs op de Essen! Dan ontvang je een gratis doe-het-zelf groen pakket. Lees meer »

Een goede samenwerking met onze Huurdersraad

Geschreven op

Vandaag tekenden wij onze vernieuwde samenwerkingsovereenkomst met de Huurdersraad. Lees meer »

Verdient jouw buurt ook wat lekkers met burendag?

Geschreven op

Burendag Op 23, 24 en 25 september is het burendag. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt. Veel mensen doen dan iets goed voor elkaar en voor de buurt. In Boekel, Venhorst en Huize Padua wordt burendag goed gevierd. Lees meer »

Taalcafé Boekel

Geschreven op

Taalcafé Boekel Hier kun je de Nederlandse taal oefenen. In een groepje. Met een kop koffie of thee. Elke dinsdag van 10.00-11.00 uur in de bibliotheek. (Nia Domo) Het is gratis! Lees meer »

Wil je (gratis) ondersteuning bij je financiën?

Geschreven op

Als je moeite hebt om maandelijks rond te komen, kunnen schuldhulpmaatjes je helpen. Zij begeleiden je met de financiën om schulden te voorkomen. Ook helpen ze je met het aanvragen van subsidies en toeslagen. Lees meer »

Energietoeslag minima

Geschreven op

Het kabinet heeft vanwege de stijgende energieprijzen besloten eenmalig 800 euro te geven aan huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Dit om hen te helpen bij het betalen van de energierekening. Dit voert de gemeente uit. Gemeente Meierijstad voert deze regeling ook uit voor inwoners van gemeente Boekel. Lees meer »

Aanvraag Burendag

Geschreven op

Wat is Burendag? Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe. Op 23, 24 en 25 september 2022 is het Burendag. Wil je samen met je buren iets leuks organiseren voor de straat of buurt? Lees meer »

Verzwaren hoofdzekering

Geschreven op

Veel van onze woningen ouder dan 20 jaar hebben 1 hoofdzekering van 25 ampère. Omdat we steeds meer apparatuur in huis hebben en vaak ook zonnepanelen op het dak kan het zijn dat die 25 Ampère te weinig is. Enexis netbeheer bied u kosteloos de mogelijkheid aan om deze 25 ampère zekering te verzwaren naar 35 Ampère. Lees meer »

Erfafscheidingen

Geschreven op

Vorig jaar organiseerden wij een prijsvraag rond uw woondromen. De winnende inzending had betrekking op erfafscheidingen rond de tuin en of daar iets voor geregeld kon worden door PeelrandWonen. Lees meer »

Wie heeft er voorrang?

Geschreven op

Hoe bepalen wij wie er voorrang heeft op een vrijkomende huurwoning. Klopt dit systeem nog wel? Of is het tijd voor iets nieuws? Lees meer »

Gebruikt u de WocoAPP al?

Geschreven op

Wat is WocoAPP? Met deze App maken we het onze huurders nog gemakkelijker om contact met ons op te nemen. Nooit meer zoeken naar een telefoonnummer, website of e-mailadres. U heeft met de WocoAPP alle informatie bij de hand. U kunt 24 uur per dag uw vraag stellen, of simpel en snel een reparatie melden. Lees meer »

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Geschreven op

Sinds het begin van de oorlog is er een grote stroom vluchtelingen uit Oekraïne op gang gekomen. De gemeente ontvangt veel steunbetuigingen uit de gemeenschap en veel inwoners denken er over om thuis vluchtelingen op te vangen of hebben dat al gedaan; hartverwarmend en toont de sociale betrokkenheid van mensen. Lees meer »

Cijfers om TROTS op te zijn

Geschreven op

Elk jaar worden de woningcorporaties in Nederland met elkaar vergeleken. Bij PeelrandWonen zijn wij zeer trots op onze resultaten en gaan wij er vanuit deze mooie lijn ook de komende jaren vast te kunnen houden. Lees meer »

Inkomensgrenzen en Passend toewijzen 2022

Geschreven op

Er gelden nieuwe inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen. De overheid past deze bedragen aan voor nieuwe verhuringen per 1 januari 2022. De overheid heeft regels gewijzigd over wat het maximale inkomen is waarmee u in aanmerking komt voor sociale huur (kale huur tot en met €763,47) Lees meer »

Terug naar boven