Peelrand Wonen

Externe vertrouwenspersoon

Hoofdfoto
Datum: 23-01-2024

PeelrandWonen heeft Karen Hulsman-Sebastian als externe vertrouwenspersoon gevraagd. Hier lees je wat deze rol inhoud en wat ze voor huurders, belanghouders en medewerkers kan betekenen.

Veiligheid gaat niet alleen over veilig werken. Je veilig voelen is minstens zo belangrijk. Als externe vertrouwenspersoon ben ik het luisterend oor, integer en onafhankelijk van de organisatie.

Vanuit de wetgeving (Arbowet) is er de verplichting om beleid te voeren op het gebied van welzijn van huurders, belanghouders en medewerkers. Waar mensen samenwerken kan nu eenmaal wrijving ontstaan. Vaak lossen mensen dit samen op, maar in sommige gevallen kan dit niet of lukt dit niet. Dan kan de vertrouwenspersoon een rol spelen.

 Wat doet een vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon helpt huurders, belanghouders en medewerkers die last ervaren van ongewenste omgangsvormen en grensoverschrijdend gedrag. Op een informele manier gaan we op zoek naar een passende oplossing. Ik sta naast de huurder, belanghouder en medewerker als luisterend oor, begeleider en adviseur. De gesprekken zijn vertrouwelijk en de geheimhoudingsplicht is vastgelegd in een contract.

 Waar kan ik bij helpen?

-          Agressie en geweld

-          Seksuele intimidatie

-          Pesten en treiteren

-          Discriminatie

-          Intimidatie

 

LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon

 

Ik ben gecertificeerd vertrouwenspersoon bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV). Deze beroepsvereniging waarborgt kwaliteit, integriteit en professionele ontwikkeling van het vak.

 

Meer over mezelf
Mijn naam is Karen Hulsman-Sebastian. In 2017 ben ik na 23 jaar als adviseur en trainer bij adviesbureaus, KS-Advies gestart. Door dit te doen heb ik mezelf meer kunnen ontwikkelen op vlakken die goed bij me passen. Met mijn passie voor hoe mensen in organisaties samenwerken kan ik je bijstaan als je een luisterend oor nodig hebt.

Wat mij kenmerkt: To the point, toegankelijk, analytisch en pragmatisch, vrolijk en positief.

Hoe bereik je mij?

karen@ks-advies.com

T: 06-30292487

“Vertrouwen – De basis van veiligheid en alles wat ik doe”

Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven