Peelrand Wonen

PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans bouwen samen verder aan de Kloosterlaan in Boekel

Hoofdfoto

De jarenlange samenwerking van woningcorporatie PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans Bouwgroep wordt voortgezet aan de Kloosterlaan in Boekel. Daar verschijnen volgend jaar 20 sociale huurwoningen, op een mooie groene plek in de buurt van de Peelrandbreuk. Hendriks Coppelmans verkreeg het project na een succesvolle Design and Build-tender, waarbij partijen werden uitgedaagd om een zo hoog mogelijke duurzaamheidsambitie neer te leggen. Hun indiening werd daarbij op kwaliteit het beste beoordeeld. Donderdag 25 november ondertekenden Martijn van Straaten (directeur-bestuurder PeelrandWonen) en Vincent Hendriks (algemeen directeur Hendriks Coppelmans Bouwgroep) een overeenkomst om gezamenlijk een plan te ontwikkelen dat met name recht doet aan deze prachtige locatie. 

 

Duurzaam wonen langs de Peelrandbreuk

De woningen liggen op een groene plek in Boekel naast 'Donkzicht', langs de Peelrandbreuk en met een klein bos en natuur in de achtertuin. Het bouwen van nieuwe energiezuinige woningen is in basis voor PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans geen uitdaging meer, omdat zij dat al meermalen hebben gedaan. Dus juist deze plek vraagt om woningen waarbij veel meer aandacht is voor de natuur. Waarbij er door het bouwen geen natuur verloren gaat, maar de natuur juist wordt gestimuleerd door 'groene' oplossingen ten gunste van klimaatadaptatie, biodiversiteit en circulariteit. 

In het voorjaar van 2022 willen wij de plannen verder uitwerken en overgaan tot de contractvorming voor de doorontwikkeling en realisatie van de woningen, zodat er rond de zomer gestart kan worden met de bouw.

Naar het nieuwsoverzicht
Terug naar boven