Peelrand Wonen

Nieuws

Cijfers om TROTS op te zijn

Geschreven op

Elk jaar worden de woningcorporaties in Nederland met elkaar vergeleken. Bij PeelrandWonen zijn wij zeer trots op onze resultaten en gaan wij er vanuit deze mooie lijn ook de komende jaren vast te kunnen houden. Lees meer »

Inkomensgrenzen en Passend toewijzen 2022

Geschreven op

Er gelden nieuwe inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen. De overheid past deze bedragen aan voor nieuwe verhuringen per 1 januari 2022. De overheid heeft regels gewijzigd over wat het maximale inkomen is waarmee u in aanmerking komt voor sociale huur (kale huur tot en met €763,47) Lees meer »

PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans bouwen samen verder aan de Kloosterlaan in Boekel

Geschreven op

De jarenlange samenwerking van woningcorporatie PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans Bouwgroep wordt voortgezet aan de Kloosterlaan in Boekel. Daar verschijnen volgend jaar 20 sociale huurwoningen, op een mooie groene plek in de buurt van de Peelrandbreuk. Lees meer »

Duurzaamheidsvisie PeelrandWonen

Geschreven op

Hoe ziet jouw woning er in de toekomst uit? Met deze vraag zijn we eind januari gestart. Een groep enthousiaste betrokkenen, waaronder meerdere huurders, waterschap Aa en Maas, gemeente Boekel, Ecodorp Boekel en ook verschillende ketenpartners, heeft met ons samengewerkt om Lees meer »

Rookmelders in alle woningen

Geschreven op

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders te hangen. Deze verplichting bestond al voor nieuwbouwwoningen, maar nieuwe regelgeving verplicht dit dus ook voor bestaande bouw. Dat betekent dat wij in alle woningen rookmelders gaan aanbrengen. Lees meer »

Enquête erfafscheiding

Geschreven op

Afgelopen zomer is er een prijsvraag gehouden waarin we huurders gevraagd hebben hun woondroom in te sturen. Het winnende idee is: ‘Betaalbare brandveilige schuttingen tussenin mijn tuin”. Vanuit onze duurzaamheidsvisie gaat de voorkeur uit naar erfafscheiding die, naast privacy, aanvullende Lees meer »

Meepraten over de verdeling van woningen?

Geschreven op

Regelmatig leest u in het nieuws dat er een groot gebrek aan woningen is en wachttijden oplopen. Hoe zit dat voor de sociale huurwoningen in de gemeente Boekel? Wat bepaalt de volgorde voor het toewijzen van een woning? En is dit nog allemaal eerlijk of zouden wij dit op een andere manier moeten doen? Lees meer »

Gezellige drukte tijdens Burendag!

Geschreven op

Vorige week was het Burendag, tijd om weer eens bij elkaar te komen! Daarbij kon op deze dag meteen invulling worden gegeven aan de woondroom die door bewoners van de Kloosterlaan eerder was ingestuurd: meer vrolijke vogelhuisjes voor huurders. Een idee dat gezien het aantal stemmen door meerdere huurders werd gedeeld! Lees meer »

Tipbericht voor woningzoekenden

Geschreven op

U zoekt een huurwoning en u wilt graag op de hoogte gehouden worden van het woningaanbod. Meld u dan nu aan voor een tipbericht! Log in op uw woningzoekenden account. In uw account geeft u vervolgens aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Komt er een beschikbare huurwoning op www.peelrandwonen.nl? Dan ontvangt per e-mail een tipbericht. Lees meer »

Uitnodiging Burendag

Geschreven op

Verschillende huurders hebben aangegeven graag vrolijke vogelhuisjes te willen. Daarom organiseren we op Burendag een gezellige middag waarop we samen vogel- en insectenhuisjes gaan beschilderen. We nodigen u hierbij van harte uit! Ook als u langs wilt komen voor de gezelligheid bent u uiteraard van harte welkom! Lees meer »

Terug naar boven